Ειδήσεις

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Διατηρείται η εντοπιότητα και επαυξάνεται η μοριοδότηση για την ΠΕ Κοζάνης στον νόμο του ΑΣΕΠ που ψηφίζουμε σήμερα.»


Τον Ιανουάριο του 2021 είχε γίνει δεκτή από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, η ρύθμιση που είχα εισηγηθεί ώστε να συμπεριληφθεί η ΠΕ Κοζάνης στις μοριοδοτούμενες περιοχές στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, ενόψει της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πράγματι, από τότε, στις προκηρύξεις θέσεων μέσω ΑΣΕΠ στην ΠΕ Κοζάνης, πολλοί συμπολίτες μας κατάφεραν να διοριστούν αξιοποιώντας το σχετικό προνόμιο, το οποίο όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους του τόπου μας να καταλάβουν μία θέση στο Δημόσιο, αλλά εξασφαλίζει ταυτόχρονα κι ένα “τεκμήριο” παραμονής στη θέση αυτή κι άρα διασφαλίζει τη σταθερή στελέχωση των υπηρεσιών μας.

Με τις συζητούμενες σήμερα αλλαγές στον νόμο του ΑΣΕΠ, διατηρείται η εντοπιότητα, και αυξάνεται ακόμα περισσότερο η μοριοδότηση, καθιστώντας βέβαιη την κατάληψη αυτών των θέσεων από κατοίκους της περιοχής, φυσικά από εκείνους που διαθέτουν τα κατάλληλα και περισσότερα προσόντα σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι νέες ρυθμίσεις βελτιώνουν και επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων και το πλαίσιο κινήτρων και ανταμοιβών, ώστε το Δημόσιο να αποκτήσει ταυτότητα εργοδότη και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Γραφείο τύπου

Στάθη Κωνσταντινίδη

Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας  Π.Ε. Κοζάνης

Πολιτικά γραφεία:

Αθήνα: Μητροπόλεως 1, Τ.2103237694

Κοζάνη:Παγούνη 2, Τ. 2461037253 // Πτολεμαΐδα: 25ης Μαρτίου 36, Τ.2463027418

Facebook:Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής ΝΔ – Π.Ε. Κοζάνης

e-mail:stathiskοnstantinidisnd@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αποκλείει για μια ακόμη χρονιά μεγάλες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων από το επίδομα θέρμανσης» - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Εορτασμού Ημέρας των Ηνωμένων Eθνών στην Κοζάνη