Ειδήσεις

Kαλλιτεχνικό εργαστήριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης


«Το ψέμα. Ουσιαστικό. Ουδέτερο. Λόγος που δεν είναι αληθινός. Αντίθετο: η αλήθεια. Ρήμα: Ψεύδομαι. Λέω ψέματα. Ένα ψέμα μπορεί να είναι μικρό, μεγάλο, αθώο ή ένοχο. Οι άνθρωποι λένε ψέματα για να καλύψουν κάτι που δε θέλουν να μαθευτεί. Η αλήθεια, όμως, πάντα θριαμβεύει! 

Βέβαια, ένας φίλος μου συνήθιζε να λέει πως αυτό δεν είναι αλήθεια. 
Όμως, ο ίδιος φίλος παραδεχόταν πως η ψείρα τρώει τα φυτά, η σκουριά το σίδερο, αλλά η ψευτιά την ψυχή. Δεν ξέρω τι να πιστέψω… Μπερδεύτηκα…»

Η 6η εβδομάδα του Θερινού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου έφτασε… κι αυτό είναι πέρα ως πέρα αληθινό! Την εβδομάδα που ξεκινάει, λοιπόν, συντροφιά θα μας κρατήσει ένα θεατρικό έργο για παιδιά, βασισμένο σε κωμικά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ. Οι ιστορίες που επιλέχθηκαν μεταφέρονται στην εποχή μας, αλλάζουν και μπλέκονται, με τη βοήθεια παιδιών κι εμψυχωτών. Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το έργο του Τσέχωφ, να κατανοήσουν το ιδιαίτερο χιούμορ του, να δημιουργήσουν το δικό τους θεατρικό έργο, να μάθουν τη σπουδαιότητα των ειλικρινών σχέσεων και, φυσικά, να διασκεδάσουν!

6η Εβδομάδα 3- 7 Αυγούστου: 
«Εννέα», Μαρία Μπατάνη 
(βασισμένο σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ).

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Μαρία Μπατάνη

Εμψυχωτές (αλφαβητικά): Σεβαστή Αϊβαζίδου, Δέσποινα Αποστολίδου, Ραφαέλλα- Μαργαρίτα Κονταξή, Σουέλεν Κωνσταντινίδου.

Πληροφορίες στην Αίθουσα Τέχνης και στο τηλέφωνο 2461024062

Προηγούμενο άρθρο Θετικός ο απολογισμός των B2B συναντήσεων επιχειρηματιών και εκπροσώπων σούπερ μάρκετ για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων
Επόμενο άρθρο Eπίσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου στο Δήμο Βοΐου