Ειδήσεις

Δήμος Κοζάνης: Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας στη λαϊκή αγορά


Ο Δήμος Κοζάνης σε απόλυτη  εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε συστηματικές αλλαγές στην διεξαγωγή των λαϊκών αγορών. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει και το επόμενο χρονικό διάστημα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας.

Σημειώνεται ότι στη λαϊκή αγορά  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου, θα βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για τον συντονισμό και τη σωστή τοποθέτηση των εκθετηρίων πάγκων. Οι πίνακες συμμετοχής είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου και συγκεκριμένα  Υπαίθριο Εμπόριο»  àστην ενότητα «Επιχείρηση –

Υπογραμμίζεται πως η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα, τόσο στην κατά σειρά τοποθέτηση, όσο και απέναντι, με τον ενδιάμεσο χώρο να παραμένει ελεύθερος από κάθε αντικείμενο. Επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Οι εκθέτες των λαϊκών θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, καθώς και να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα και χώρους απόθεσης προϊόντων. Επίσης, θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Ακόμη, οι εκθέτες θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Με το πέρας της λαϊκής ο χώρος θα απολυμανθεί.

Η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιεί  συνεχείς περιπολίες  για  την ενημέρωση και τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθρο Κτηματολόγιο: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και διόρθωσης προδήλου σφάλματος
Επόμενο άρθρο Ημέρα αιμοδοσίας από το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας