Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, επισκέφθηκε το προηγούμενο Σάββατο την Λευκόβρυση και την Λευκοπηγή, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και κατοίκους.
Ειδικότερα, στην Λευκόβρυση συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρο Ζυμπά, ενώ στη Λευκοπηγή με τους κκ. Αναστάσιο Κανάβα, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου, κ. Σοφία Πάσχου, Αντιπρόεδρο και τα μέλη κκ. Μαρία Σιαφάρα και Ζήση Αναστασόπουλο.
Παράλληλα, συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής και συγκεκριμένα, με τους κκ. Αστέρη Ζάχο, Πρόεδρο, Στεφανία Φτάκα, Γραμματέα και Βασίλη Δραγώγια, Ταμία.
Αρχικά, στην Λευκόβρυση, εκτός από τα γενικά οικονομικά προβλήματα, συζητήθηκαν ζητήματα της περιοχής που αφορούν το οδικό δίκτυο που στον δρόμο για την Κοζάνη είναι χωρίς πεζοδρόμηση, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα ασφαλείας στους κατοίκους.
Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους, -γεγονός που απασχολεί έντονα και τους κατοίκους της Λευκοπηγής- καθώς ο δριμύς χειμώνας απαιτεί μεγάλες δαπάνες για την θέρμανση.. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη σύνδεση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας όπως και το πρόβλημα με τα αδέσποτα της περιοχής.
Στην Λευκοπηγή, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης της περιοχής και της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Ειδικότερα, τέθηκε το θέμα της δημιουργίας εκθεσιακού χώρου στον Νερόμυλο, που αποτελεί ένα σημείο ιδιαίτερου κάλλους, για τον οποίο μάλιστα εκκρεμεί η έκδοση πολεοδομικής άδειας από τον Μάιο του 2020.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές για το Λαογραφικό Μουσείο και τα αναρριχητικά μονοπάτια ενώ τέθηκαν ειδικότερα ζητήματα, όπως το κλείσιμο καταστημάτων και η έλλειψη ΑΤΜ.
Η Βουλευτής τόνισε και στις δύο συναντήσεις ότι χρειάζονται ειδικά σχέδια για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, ενώ πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την βελτίωση των υποδομών και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Τέλος, ανέφερε ότι η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων αποτελεί το ισχυρό αντίδοτο στην απουσία κεντρικής βούλησης για την στήριξη των μικρών κοινοτήτων της Π.Ε. Κοζάνης οι οποίες βιώνουν, αθροιστικά, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, την παραγωγική στασιμότητα και την εσκεμμένη απαξίωση της Δυτικής Μακεδονίας.