Ειδήσεις

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας το 1821


Στην πολύτιμη και πολυεπίπεδη συνεισφορά της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία και στην εδραίωση της επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και παρέστη στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, ενώ στη συνέχεια ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε τα εξής:

«Η προσφορά της πολύπαθης γης της Μακεδονίας στον αγώνα της εθνεγερσίας είναι ανεκτίμητη, γιατί βοήθησε στην εδραίωση της επανάστασης του 1821 στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και έβαλε τις βάσεις για την αναγέννηση του Έθνους μας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ο πρωτεργάτης Εμμανουήλ Παπάς φύτεψε στα χώματα της Χαλκιδικής τον σπόρο που έγινε δέντρο ελευθερίας και οι Κασσανδρινοί το ρίζωσαν, πράττοντας το χρέος τους για την ελευθερία του γένους.

Ο αγνός σκοπός τους σφράγισε την πορεία του ξεσηκωμού, εμπνέοντας τις νέες γενιές των Μακεδόνων να εντείνουν τους μετέπειτα αγώνες.

Εβδομήντα οκτώ χωριά και πενήντα εννέα αγιορείτικα μετόχια καταστράφηκαν στο Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας. Όμως η ηρωική τους θυσία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και θάρρους.

Αιωνία η μνήμη των Κασσανδρινών μαχητών και όσων έγιναν μπροστάρηδες στη μάχη για εθνική ανεξαρτησία».

Προηγούμενο άρθρο Αδικαιολόγητες ανησυχίες για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης
Επόμενο άρθρο Εκστρατεία ενημέρωσης για το Διαβήτη στην Πτολεμαΐδα