Ειδήσεις

«Καλλιόπη Βέττα: Ο αγώνας για την Δημοκρατία και τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, είναι διαρκής. Τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα χρειάζονται υπεράσπιση και εμβάθυνση – Δήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας»


Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την αυριανή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, δήλωσε:

«Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την πτώση της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, γεγονός που μας δίνει μια ευκαιρία να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας μια σειρά από γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος και να αναστοχαστούμε για την ποιότητα, το περιεχόμενο και το μέλλον της Δημοκρατίας.

Αρχικά, οφείλουμε να τιμήσουμε τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές ενάντια στην δικτατορία, όσες και όσους πάλεψαν -συχνά με βαρύτατο τίμημα για την ζωή και την ελευθερία τους- ενάντια στο στυγνό καθεστώς, διεκδικώντας την ελευθερία, την ισότητα και την συλλογική ευημερία.

Έπειτα, δυστυχώς, πρέπει να αναστοχαστούμε για ένα θλιβερό γεγονός, καθώς οι εγκληματικές ενέργειες και το πραξικόπημα στην Κύπρο που πραγματοποίησαν οι χουντικές δυνάμεις, οδήγησε στην εισβολή, την κατοχή και την παράνομη παρουσία του τουρκικού στρατού στο βόρειο τμήμα του νησιού, ανοίγοντας μια πληγή στους κατοίκους που διεκδικούν συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., απομάκρυνση του στρατού κατοχής και αποκατάσταση της νομιμότητας.

Επίσης, η έλευση της Δημοκρατίας και η συνακόλουθη κατάκτηση πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων στη Μεταπολίτευση, χάρη στους αγώνες των πολιτών και των κινημάτων, αποτελεί μια επιβεβαιωμένη και αναντίρρητη συνθήκη, παρά τις αναθεωρητικές και ανιστόρητες φωνές που πληθαίνουν τελευταία, ακριβώς για να πλήξουν την Δημοκρατία, τις συλλογικές διεκδικήσεις και το όραμα της ισότητας, της αναδιανομής και της προόδου.

Σήμερα, η Δημοκρατία μας έχει στέρεες βάσεις, ωστόσο χρειάζεται υπεράσπιση, εδραίωση και εμβάθυνση των δικαιωμάτων. Οι πολίτες που αντιτάχθηκαν στο καθεστώς, μας δίνουν το παράδειγμα και το μήνυμα: Μόνο με ασίγαστο ενδιαφέρον για τα κοινά, συλλογικότητα, δράση και συμμετοχή, μπορεί η κοινωνία μας να γίνει καλύτερη, δικαιότερη, συμπεριληπτική και ευημερούσα.

Το χρέος όλων μας, με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι να μαχόμαστε για την αλήθεια, την ισότητα και την ελευθερία, ακέραια, αταλάντευτα και μαχητικά»

Προηγούμενο άρθρο Π. Κουκουλόπουλος: «Να διασφαλιστεί στην πράξη η δικαίωση των καταθετών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας»
Επόμενο άρθρο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού Αγώνα Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 9 Αυγούστου ως τις 11 Αυγούστου 2024