Ειδήσεις

Mε την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας η πρώτη προγραμματική σύμβαση για την τακτοποίηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών που πραγματοποιεί για τη συγκρότηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης υπέγραψε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη την προγραμματική σύμβαση που αφορά τη σύστασή τους από την Περιφέρεια, ανοίγοντας έτσι την αυλαία για την υλοποίηση του έργου και από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργού έρχεται να εκπληρώσει τη θεσμική υποχρέωση της χώρας η οποία εκκρεμούσε επί σειρά ετών, έπειτα από την αδικαιολόγητη τετραετή κωλυσιεργία που επέδειξαν οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥπΑΑΤ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Η ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης συνιστά μείζονα προτεραιότητα του Υπουργού με στόχο να διασφαλιστεί η ορθολογική χρήση των βοσκοτόπων και να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού χάρτη της Ελλάδας στην κατεύθυνση ανάταξης της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας. 

Τέλος, ο κ. Βορίδης ξεκαθαρίζει πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα παραμείνει αρωγός σε κάθε στάδιο των προσπαθειών των Περιφερειών προκειμένου εκείνες να επιτύχουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση Δήμου Βελβεντού για τα αδέσποτα
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 04-01-2021 έως 10-01-2021