Ειδήσεις

Ένταξη 11 Πράξεων Ενίσχυσης Επιχειρήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, υπέγραψε την ένταξη 11 πράξεων ενίσχυσης επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας μέσω της ίδρυσης νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.444.056,17 ευρώ.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ενισχύονται κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης – RIS3 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στους παραγωγικούς κλάδους της Αγροδιατροφής (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τρόφιμα, ποτά), Γούνας – Δερμάτινων Προϊόντων και Τουρισμού.

Συγκεκριμένα οι 11 επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

  • 6 δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και στη γούνα και 5 στον τουρισμό,
  • 5 είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, 1 είναι νέα και 5 είναι υπό ίδρυση,
  • 5 έχουν έδρα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, 3 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, 2 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών,
  • η μέγιστη ενίσχυση φτάνει στα 225.000 ευρώ και η ελάχιστη στα 49.500 ευρώ.

Οι πράξεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 3 – «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κοζάνης: Στήριξη στις επιχειρήσεις μετά το καθολικό κλείσιμο λόγω κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους του Φ.Σ. Κοζάνης και της ΑΕΠ Καραγιαννίων