- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Ενημέρωση πολιτών της 22ης Φεβρουαρίου 2021 για την πανδημία COVID-19

Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης [1]/ΠΔΜ [2] για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα εξής:

1. Κρούσματα  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 έχουν ως εξής:

 

 

2. Έλεγχοι

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την κατόπιν γνωμοδοτήσεώς της, την εν ισχύ αναστολή λειτουργίας των κάτωθι σχολικών μονάδων:

 

3. Λοιπές (Νομοθετικές) διευκρινήσεις

Δημοσιεύτηκε η υπ’ αρίθμ. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.8378 /2021  ΦΕΚ 454/Β/5-2-2021, έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι τα εξής:

 

Στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου:

 

Τέλος, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από την πανδημία COVID-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα ατομικής υγιεινής), τα οποία πρέπει να αποτελούν άμεση προτεραιότητα όλων.