- KOZANI NEWS - https://www.kozaninews.gr -

Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση οδού φράγματος Σισανίου έως Ιερά Μονή Παναγιάς»

Την έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση οδού φράγματος Σισανίου έως Ιερά Μονή Παναγιάς» με προϋπολογισμός 720.000,00€ με Φ.Π.Α. εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 16/3/2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης [1] Γρηγόρης Τσιούμαρης που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στο Σισάνι γίνονται τα τελευταία χρόνια διάφορες προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανό αυτό το τοπικό διαμέρισμα που είναι γνωστό

Ο τόπος αυτός είναι γνωστός Προσκυνηματικός προορισμός αλλά οι επισκέπτες διαμαρτύρονται έντονα για την κακή κατάσταση του οδικού οδοστρώματος πρόσβασης.

Η Περιφερειακή Αρχή προτίθεται να συμβάλει ακόμα μια φορά στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι του Σισανίου (αναδασμός, ΥΗΣ κ.λ.π.) επιλέγοντας να βελτιώσει τον δρόμο προς την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (και τον Ι.Ν. Επισκοπής Σισανίου).

Είχε δύο επιλογές :

Επιλέχτηκε, φυσικά, η δεύτερη λύση αξιοποιώντας συγχρόνως την Αγροτική και Τουριστική Ανάπτυξη.

Να σημειώσω πως είναι στα σκαριά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπλασης του φράγματος από τον Δήμο Βοΐου κι έτσι ο δρόμος θα δράσει προσθετικά στο όλο εγχείρημα.

Κατά τα άλλα ο δρόμος είναι 3,5 km περίπου με πλάτος καταστρώματος 5,00 m, με λωρίδα ανά κατεύθυνση 2,5 m, ερείσματα πλάτους 0,40 m και τριγωνική τάφρο απορροής όμβριων 1,00 m. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι:

Το έργο εντάχθηκε στην πλούσια χρηματοδότηση που κατάφερε πρόσφατα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας [2] από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.