Ειδήσεις

Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε στους χώρους του, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του ΚΕ.ΠΕ., ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους του Κέντρου, εκπαιδευτική-επιμορφωτική βιντεοπροβολή και πειράματα στο διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο, που ενθουσίασαν και εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές!

Οι δράσεις που υλοποιούνται σήμερα από το Κέντρο Περιβάλλοντος αφορούν στην παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, των εδαφών και του αέρα, στη διαχείριση αποβλήτων, στην μελέτη των επιπτώσεων στο περιβάλλον και έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, παρέχοντας τις αναγκαίες συνθήκες για την κατάρτιση και εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Η πρόεδρος του Κέντρο Περιβάλλοντος, κα Πουταχίδου Όλγα, απευθύνει πρόσκληση σε μαθητές και φοιτητές να επισκεφθούν και να γνωρίσουν, από κοντά, την εφαρμογή τεχνολογιών στην παρακολούθηση και τον έλεγχο της ποιότητας του περιβάλλοντος.

«Γιατί αυτή η γη είναι το σπίτι μας κι αυτός ο πλανήτης η ζωή μας…»

Προηγούμενο άρθρο Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθρο Κοζάνη: 149 αρνητικά και 3 θετικά rapid tests έδειξαν οι έλεγχοι στην κεντρική πλατεία την Κυριακή 6 Ιουνίου