Στο γραφείο του στο Δημαρχείο, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας, κος Πλακεντάς Παναγιώτης, τον Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, Νικόλαο Συλλίρη, προκειμένου να συζητήσουν για τεχνικά θέματα και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το Τεχνικό Επιμελητήριο να συνδράμει στην ταχεία υλοποίηση των έργων της περιοχής.
Ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, αναφέρθηκε πρωτίστως στα μείζονα θέματα της απολιγνιτοποίησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο αυτή συντελείται, την έχουν καταστήσει βίαιη και αυτό αποδεικνύεται από την ανάγκη λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, στην περίοδο του παρατεταμένου καύσωνα που διανύει η χώρα, προκειμένου να υπάρχει ευστάθεια στο σύστημα. Παρέδωσε δε στον Πρόεδρο του ΤΕΕ σε έντυπη μορφή τα συμπεράσματα της ημερίδας για το μέλλον της ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, καθώς και τις παρατηρήσεις του Δήμου Εορδαίας επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και ακολούθησε συζήτηση επ’ αυτών.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, όπως και το θέμα της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή. Επίσης έθεσε ζητήματα όπως αυτό της αποκατάστασης των εδαφών της ΔΕΗ, της δυνατότητας αξιοποίησης των απορριμμάτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, της προοπτικής της εγκατάστασης μονάδας υδρογόνου, αλλά αναφέρθηκε και στο ΣΒΑΚ της Πτολεμαΐδας, που είναι σε εξέλιξη, στη δυνατότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πτολεμαΐδας με τη Θεσσαλονίκη και στην αξιοποίηση της ΑΕΒΑΛ.
Ο Δήμαρχος, κος Πλακεντάς, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης της πόλης, αρκεί να υπάρχει συνέπεια στην υλοποίηση των έργων που συνδέονται με την ορθή και βιώσιμη λειτουργία της. Δήλωσε για άλλη μια φορά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είναι κατά της άναρχης χωροθέτησης των ΑΠΕ στην περιοχή ενώ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για τη δυνατότητα χρησιμοποίησης του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ, που αποτελεί πλούτο της Εορδαίας, ως Βιομηχανικό Πάρκο και που αποτελεί σε ολόκληρη την ΠΕ Κοζάνης τον μοναδικό χώρο που είναι έτοιμος να υποδεχτεί επενδυτές, αφού υπάρχει ήδη τοπικό χωροταξικό σε μεγάλο μέρος της. Ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο ότι ήδη 8,5 στρέμματα της ΑΕΒΑΛ έχουν παραχωρηθεί στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, ώστε να αποτελέσει το ένα από τα δεκατρία Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Ως προς τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Αμυνταίου δήλωσε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει τόσο ως επιβατική όσο και ως εμπορική γραμμή, ενώ γενικά ανέφερε τις προσπάθειες που κάνουν, παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους, για τη βελτίωση της υφιστάμενης παλιάς εθνικής οδού Πτολεμαΐδας – Κοζάνης, στη Νότια είσοδο της πόλης. Ο Δήμαρχος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς τη λειτουργία μονάδας υδρογόνου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη αποκατάστασης των εδαφών της ΔΕΗ που γίνεται ακόμα πιο επιτακτκή με τις αυταναφλέξεις που δημιουργούνται την περίοδο του καύσωνα.
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, ζήτησε από τον Δήμαρχο, όπου από τον νόμο προβλέπονται απευθείας αναθέσεις τόσο μελετών όσο και έργων, να προτιμάει τους Μηχανικούς της περιοχής, καθώς διαθέτουν τεχνογνωσία και διάθεση προσφοράς στον τόπο, ενώ δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί το Τμήμα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, όποτε του ζητηθεί.